Zlatá stuha

26. 05. 2015, ICZ a.s.

Společnost ICZ a.s. se stala partnerem ceny Zlatá stuha 2015.

Výroční cena Zlatá stuha je každoročně udělována tvůrcům nejlepších knih pro děti a mládež vydaných v českém jazyce. Existuje již více než 20 let a představuje jedinou cenu v České republice zaměřenou výhradně na dětskou literaturu. Knihy procházejí pečlivým výběrem odborných porot. Zlatá stuha je tedy garantem kvalitních dětských knížek. Prostřednictvím doprovodných programů, jako je putovní výstava ilustrací, výtvarné dílny, besedy a autorská čtení, navíc podporuje růst čtenářské gramotnosti, rozvoj vztahu ke knihám i kulturní vyžití dětí. Vyhlašovatelem ceny je Česká sekce IBBY – Společnost přátel knihy pro mládež, a spolupořadateli Klub ilustrátorů dětské knihy, Obec překladatelů, Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského a Památník národního písemnictví. Slavnostní vyhlášení vítězů soutěže knih vydaných v roce 2014 se uskutečnilo dne 26.5.2015 v nádherné budově pražské Novoměstské radnice, krásným večerem provázela herečka Táňa Medvecká. Bližší informace o soutěži včetně přehledu nominací i vítězů všech kategorií je na http://www.zlatastuha.cz/.