Vítězové soutěže IT projekt roku představili své projekty

15. 10. 2015, CACIO

V budově Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR byly prezentovány vítězné projekty 12. ročníku soutěže IT projekt roku. Staly se jimi aplikace eSestra v Ústřední vojenské nemocnici a FN Praha, PUPík (připomínkování územních plánů on-line) na Magistrátu města Jihlavy a Řešení pro uzavírání smluv prostřednictvím tabletů ve společnosti Bohemia Energy. Součástí akce bylo i představení projektů, které se dostaly do finále této soutěže. Zástupci pořadatelské České asociace manažerů informačních technologií CACIO zároveň informovali o blížícím se 13. ročníku soutěže. Zájemci o účast mohou podávat přihlášky tentokrát v prodlouženém termínu do 31. ledna 2016.

Akce se uskutečnila pod záštitou místopředsedy Poslanecké sněmovny Jana Bartoška a moderoval ji výkonný ředitel CACIO Jiří Polák. Slavnostního podvečera se zúčastnili zástupci zadavatelů i dodavatelů oceněných projektů a hosté z řad politiků a představitelů byznysu.

Vítězné projekty soutěže IT projekt roku 2014, tj. ty, které se podělily o 1. místo:

• Aplikace eSestra, zadavatel: Ústřední vojenská nemocnice, FN Praha; dodavatel:  ICZ a.s.
  • PUPík – Připomínkování územních plánů on-line, zadavatel: Magistrát města Jihlavy; dodavatel: T-mapy
  • Řešení pro uzavírání smluv prostřednictvím tabletů, zadavatel: Bohemia Energy; dodavatel: eMan, Servodata

Ostatní finálové projekty, tj. ty, které se společně umístily na 4. až 8. příčce:

• MKN Kódování, zadavatel: FN Plzeň; dodavatel: ICZ a.s.
  • Transparency Platform, zadavatel: European Network of Transmission System Operators for Electricity; dodavatel: Unicorn Systems
  • AP CMÚ, zadavatel: Centrum mezistátních úhrad; dodavatel: Aquasoft, Styrax
  • GeoFun, zadavatel Českomoravské pomezí; dodavatel: World Media Partners
  • MVNO (Mobile Virtual Network Operator), zadavatel: ČEZ ICT Services; dodavatel: Mibcon, Indra ČR
Prezentace na půdě Poslanecké sněmovny byly potvrzením vysoké úrovně nejen vítězných, ale všech finálových projektů. Soutěž IT projekt roku si za dobu své existence vydobyla renomované postavení a plní svůj cíl, tedy zviditelňovat kvalitně realizované, společensky prospěšné, zajímavé a inovativní IT projekty jak v oblasti veřejné správy, tak v komerční sféře,“ uvedl předseda CACIO Miroslav Hübner a dodal: „Věříme, že i následující 13. ročník soutěže přinese řadu zajímavých projektů a naše odborná hodnotitelská komise bude mít z čeho vybírat.
Projekty, které se chtějí zapojit do soutěže IT projekt roku 2015, je možné tentokrát přihlásit až do 31. ledna. 2016. Kromě vyhlášení vítězných projektů je soutěž rozšířena o dvě specializovaná ocenění: cena sdružení CNZ (Co po nás zbude) za přínos v oblasti dlouhodobého uchování informací a cena ČIMIB (Český institut manažerů informační bezpečnosti) za přínos v oblasti kybernetické bezpečnosti.